Sínséta - igen, ez egy remek program

18/01/12 péntek
ujnemzedek.hu
Ha elvinnéd a családot hétvégén valami izgalmas programra, ahol mondjuk főszerepben van a mozgás, szórakozás és tanulás, akkor a Sínsétát neked találták ki.

A Gyermekvasút a főváros egyik különleges, a maga nemében páratlan látványossága. A budai hegyvidék kirándulóhelyeit összekötő kisvasút, ahol a különböző beosztásokban iskolás korú gyermekvasutasok teljesítenek szolgálatot. A kisvasút vonala Széchenyi-hegytől Hűvösvölgyig tart. 

"Vonatozunk, miközben elmeséljük nektek a Gyermekvasút történetét." - írják a szervezők. A séta vendége Vinis Gyula, a Gyermekvasút nyugalmazott gépészeti vezetője, aki megosztja az érdeklődőkkel az állomások és vonatok minden apró, rejtett titkát. A kirándulás során hallhattok érdekes történeteket, bepillanthattok a vasutas gyerekek szorgos napjaiba. Kipróbálhattok sok olyan eszközt, amik a (kis)vasutasok munkáját segítik.

Sinenvagyunk.hu fényképe.

Mi lesz még a sétánkban:

- Hűvösvölgy állomáson megnézhetitek a korszerű, fényjelzős biztosító berendezés kezelőpultját a forgalmi irodában. 

– Széchenyi-hegy állomáson a 120 éves vasúti elvek alapján működő biztosító berendezést, a karos (alak)jelzőket, a váltókezelő munkahelyét lehet csekkolni, valamint ki lehet próbálni a helyszíni váltóállítást is.

- A hűvösvölgyi fűtőház meglátogatása, ahol a mozdonyok és vasúti kocsik javítása történik.

- Gyermekvasutas Múzeum látogatása tárlatvezetéssel.

Mikor és meddig tart a séta?

A séta időtartama 3 óra! Az első séta 10:00 órakor kezdődik, találkozó Hűvösvölgy állomáson a várótermében (mely pénztárhelyiség is egyben). A második séta 13:30 órakor kezdődik, találkozó a Széchenyihegy állomáson a váróteremben (mely pénztárhelyiség is egyben).

Jegyek és további infók:

Részvételi díj:

  • felnőtteknek 3.500,- forint,
  • nyugdíjasoknak 2.900,- forint,
  • gyermekjegy (6-14 éves korig) 1.900,- forint ( 6 év alatt ingyenes).

A részvételi díj tartalmazza a kisvasútra érvényes, egy útra szóló menetjegy árát.

A sétán bárki részt vehet, de regisztráció szükséges!

Jelentkezés / további információ: