Eszik-e vagy isszák a béren kívüli juttatásokat? És te melyiket választanád?

18/01/17 szerda
ujnemzedek.hu
Pályakezdőként nem árt, ha tudod, hogy a cafeteria nem egy közeli kávézó neve - kis fejtágítónkból most pontos képet kaphatsz a béren kívüli juttatásokról. Arra is kíváncsiak vagyunk, te mit tennél még fel a lilstára.

A '90-es évek végén vagy azután született generációnak az egyik legfontosabb szempont a munkahelyi visszajelzés, amikor munkahelyet választ. Ugyancsak fontos, hogy a főnök barátságos legyen, alap a rugalmas munkaidő és az őszinte emberekből álló csapat, a fizetés pedig a lehető legmagasabb legyen - derül  ki korábbi cikkünnkből. A ’90-es évek végén vagy azután születettetek fizetési igénye pedig jóval a realitás fölött helyezkedik el. Fontos a rugalmas munkaidő, a barátságos környezet és az őszinte kollégák is. De ugyanilyen lényeges a stresszmentes, jó munkahelyi légkör is, ami a Z generáció, vagyis az 1996 és 2007 között születettek számára is kiemelten fontos. És persze a fizetés nagysága sem elhanyagolható szempont, ha egy munkahelyről van szó. 

Fotó: Rawpixel.com/Unsplash

2018-as újdonságok

Ebből is látszik, hogy milyen sokféle körülménytől függ, hogy igent mondunk-e egy álláslehetőségre. Most egy további területről, a béren kívüli juttatásokról lesz szó, amelyek szintén nagyban meghatározzák, mennyire szimpi egy munkahely. A cafeterián belül idén többféle szolgáltatást is igényelhettek. Ez azt jelenti, hogy a 2017-es legfeljebb 51 000 forint helyett idén 82 800 forint is lehet az adómentes munkáltatói támogatás mértéke (bővebben lásd alább). Idén is adómentesen adható kulturális vagy sportrendezvényre belépő, lakáshitel-támogatás, bölcsőde, óvoda költségének térítése, kockázati biztosítások a törvényben meghatározott mértékig.

Ezek tehát az idei újdonságok, de most nézzük meg egy kicsit közelebbről, pontosan mire kell gondolni, ha mondjuk egy állásinterjú végén a béren kívüli juttatások kerülnek szóba.

Magyarországon cafeteriának hívják a béren kívüli juttatások rendszerét. A név onnan ered, hogy akár egy büfében vagy egy á la carte menzán, itt is ki lehet választani, mit kérünk a vállalat által biztosított szolgáltatások közül. És hogy milyen szolgáltatások közül lehet választani?

1. Szabadidő, szállás, vendéglátás

Ez mind a Széchenyi Pihenőkártáyval érhető el. A szabadidős tevékenységeken belül szóba jöhetnek színházi vagy múzeumi belépők, sokféle sport, de akár egy állatkerti látogatás is - minderre egy évben maximum 75 ezer forint adható. Emellett éttermi vacsorára (150 ezer forint/év)  és szállodai szoba, panzió, vagy egyéb szálláshely megfizetésére is használhatod. De akár belföldi utazáscsomagot is vásárolhatsz belőle, vagy fizethetsz vele utazási irodáknál is. Szállásra összesen 225 ezer forintot kaphatsz a cafeterián belül egy évre.

2. További, nem lakhatási célú támogatások

Ide tartozik például a munkahelyi étkeztetés, a helyi bérlet, vagy a munkába járás költségeinek megtérítése olyanoknak, akik autóval járnak (15 Ft/km benzinpénz, illetve a készpénzes juttatás (évente maxium 100 ezer forintig) és az Erzsébet-utalvány is. Ezen kívül sport- és kulturális rendzevényekre szóló belépőket, ajándékutalványokat is választhatsz, vagy - ha a munkavállaló lehetővé teszi - választhatod az önkéntes nyugdíjpénztári vagy az egészségpénztári hozzájárulást is. A gyermekes szülőknek jól jöhet a bölcsődei, óvodai költségek megtérítése, illetve az iskolakezdési támogatás. Igénybe vehetőek különféle kockázati biztosítások is. 

Pályakezdők számára pedig valószínűleg a diákhitel törlesztésére igénybevehető támogatás a legérdekesebb, ami legfeljebb a minimálbér 20%-áig adható (ez 2018-ban havi 27,6 ezer forint). Erről bővebben is olvashattok itt. 

3. Lakhatással összefüggő támogatások

Ha az otthonodtól távol dolgozol, és ezért albérletet kell fizetned, a munkáltatótól kaphatsz  mobilitási célú lakhatási támogatást, magyarul albérlet-támogatást. Jó hír, hogy idén ez 32 ezer forinttal nőtt, vagyis akár 82 800 forintnyi támogatást is kaphatsz havonta. Persze, ennek feltételei is vannak, például az állandó lakhelyednek legalább 60 kilométerre kell lennie a munkahelyedtől.

A lakáscélú támogatást pedig akkor igényelheted, ha saját lakásod van, amit öt éven belül vettél vagy újítottál fel. A költségek 30 százalékáig kaphatsz erre támogatást, és ezt akár a lakáshiteled törlesztőrészletére is költheted.

Ilyen is van...

Persze a béren kívüli juttatásokon sok mindent lehet érteni, és számos  - főleg külföldi - példa van arra, hogy néha egészen hihetetlen dolgokat is belevesznek ebbe a munkaadók. Egy svéd szoftvercégnél például egy hét plusz szabadsággal jutalmazzák azokat, akik legalább hetente 3-szor eljárnak edzeni. Egy amerikai biztosító pedig éjszakánként 25 dollárt fizet azoknak az alkalmazottainak, akik naponta legalább hét órát alszanak, három héten át. De van olyan vállalat, ami a cigi elhagyására buztdítja így a dolgozóit: egy japán cég plusz 6 nap szabadságot adott azoknak az alkalmazottainak, akik leszoktak a cigiről. 

A magyar fiatalok majdnem fele biztos benne, hogy fizetésemelést kap

Egy melónál azért a fizu sem mellékes, egy friss felmérés szerint a fiatalok jelentős része reménykedik fizetésemelésben, sőt, még előléptetésben is. 

Végül arra lennénk kíváncsiak, hogy az eddig olvasottak alapján neked melyik a legszimpibb, és a legkevésbé szimpatikus cafeteriaelem. Illetve várjuk a javaslatod, hogy mivel lehetne még bővíteni a béren kívüli jutattások listáját.