Boszorkányos trükkök állásinterjúra

17/04/13 csütörtök
ujnemzedek.hu
Van, aki könnyen veszi, ha interjúztatják, de az emberek többsége úgy fél ettől, mint a tűztől. Bizonyos praktikákkal viszont csillapíthatjuk a bennünk jajveszékelő hangot.

Rendezd át

Például úgy, hogy kattintunk egyet a nézőpontunkon, és kihívásként, nem pedig paraként tekintünk a feladatra. Az interjúztatók is látni fogják rajtad, ha nem úgy állsz oda, mint akit épp a kivégzőosztag elé dobtak be, hanem mint valaki, aki a feladatokat be meri vállalni.

Rágózz

Nem csak a jó lehelet miatt érdemes elrágni egyet az interjú előtt, hanem azért is, mert kutatások szerint a stresszt a padlóra küldi. Az interjún túl a hétköznapi parahelyzetekben is jól jöhet, kiderült, hogy azok a diákok, akik rendszeresen rágóznak, sokkal nagyobb mennyiségű kihívással képesek megbirkózni, mint azok, akik nem, mert kevesebbet stresszelnek.

Villants mosolyt

Felmérések szerint az interjúalanyok 38%-a annyira stresszes a felvételi alatt, hogy képtelen megereszteni akár csak egy halvány mosolyt is, pedig kulcsfontosságú, hogyha nem is érezzük magunkat épp a topon, akkor is tudjuk színlelni, hogy irtó lazák vagyunk.  Ráadásul létezik az önszuggesszió is, ami működik pozitív és negatív gondolatokkal egyaránt, szóval elő a legszélesebb mosollyal!

Tükörmozgás

Az emberek egocentrikusak, azaz szeretik, ha ők vannak a középpontban. Ezért érdemes lehet egy kis pszichológiai trükköt bevetni az interjú közben, méghozzá azt, hogy utánozzuk az interjúztató mozgását. Ha hátradől, dőljünk hátra, próbáljuk követni a mozdulatait, ezáltal szimpátiát ébreszthetünk benne. Ha pedig tudjuk a tuti válaszokat a kérdésekre, akkor leesik majd az álluk is (azt nem kell lemásolnod)

Forrás:Mashable