Hamarosan megjelenik a teljes Watchmen, keménytáblás képregény verzióban

18/07/12 csütörtök
ujnemzedek.hu
Alan Moore és Dave Gibbons világhírű alkotását minden fan a képregények legjobbjának tartja. Hamarosan keménytáblás verzióban is a kezünkbe forgathatjuk, ráadásul az egész sztorit egyben!

A Watchmen cselekménye a nyolcvanas években játszódik egy alternatív, a nukleáris háború szélére sodródott Amerikában, ahol a néhány törvényen kívül helyezett, többnyire kiöregedett és cseppet sem hősies szuperhős azzal szembesül, hogy valaki rájuk vadászik.


A teljes alkotás borítója. (Fumax)

A Fumax Kiadó ajánlása szerint, ezt az alkotást minden idők legfontosabb képregényeként tartják számon, de nem csak ebben a művészeti ágban számít korszakalkotónak: megjelenésekor a legjobb sci-fi műnek járó Hugo-díjat is elnyerte a Locus mellett, a Time magazin pedig 2005-ben egyedüli képregényként beválogatta a minden idők száz legfontosabb regényét tartalmazó toplistájára. Alan Moore és Dave Gibbons olyan meghatározó műalkotást hoztak létre, amelyet a modern irodalom és képzőművészet legnagyobbjaival emlegetnek egy lapon. Nem csupán olvasmányos és magával ragadó, a történet mélyében olyan jelentésrétegek, ezerarcú szimbólumok húzódnak meg, amelyek első olvasásra nem nyilvánvalóak.  

A kötet a teljes 12 fejezetes Watchmen képregényt, és a fordító, Bárány Ferenc jegyzeteit tartalmazza. Ide kattintva pedig már bele is leshetsz, hogy milyen lesz a teljes verzió.