Elsöprő sikere van az Új Nemzedék „adatkísérletes” videójának

18/10/12 péntek
ujnemzedek.hu
Alig öt nap alatt több mint százezren nézték meg, hogy dőltek be a gyanútlan áldozatok és adták meg a legbizalmasabb adataikat a „csalóknak”. Azóta pedig már majdnem 140 ezren látták a videót.

Ti láttátok már a videót?

A lényeg:  „alapítottunk” egy kamu filmes céget, nagyon meggyőző(nek tűnő) logóval, és minden egyébbel, amire csak az ilyesmihez szükség van. A csapdát pedig egy plázamoziban állítottuk fel, ahol a gyanútlan áldozatok sorra adták meg a legbizalmasabb adataikat.

Kiderült: 100 emberből 83-an minden kérdés nélkül megadják személyes adataikat, ha egy kellően kecsegtető nyereményjátékról van szó. Az Új Nemzedék Központ Digitális Immunerősítő Programja és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács filmje azt mutatja be, milyen könnyen adjuk át a kontrollt saját adataink felett.

Múlt héten jelentette be dr. Illés Boglárka ifjúságügyért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, hogy elkészült a fiatalok digitális biztonságát segítő program, amellyel 100 szakértő több mint egy éven keresztül dolgozott. A 116 pontból álló javaslatcsomagot a www.mydip.xyz oldalon is megtalálható, böngészhető. További részleteket korábbi cikkünkben olvashattok.