Egész éjjel melegítette a testét a kutyája - így maradt életben a kisfiú

18/10/11 csütörtök
ujnemzedek.hu
Tíz kilométerre találták meg az eltévedt gyereket az otthonától - csak a kutyájának köszönhette, hogy túlélte az éjszakát.

Képeink illusztrációk - Forrás: Pixabay

A  Transindex számolt be egy kisfiú esetéről, akit kutyája mentett meg a fagyhaláltól. .

A Dolj megyei kisfiú október elején, egy péntek reggel sétálni indult kutyájával. Mivel órák múlva sem érkezett haza, szülei azonnal keresni kezdték. Hat órányi kétségbeesett kutatás után sem bukkantak rá a gyerekre, ezért értesítették a hatóságokat.

A fiút 250 csendőr kereste egész éjszaka, míg végül szombat hajnalban találták meg, az otthonától majdnem 10 kilométerre teljesen meztelenül. A csendőrök szerint a fiú úgy élhette túl a rendkívül hideg estét, hogy a kutya egész éjszaka melegítette, és egy lépést nem tágított kis gazdája mellől.

A kisfiút a közeli kórházba szállították, hogy kivizsgálhassák, ám hűséges társa még akkor sem akarta magár hagyni, mikor már biztonságban volt.

Beteg gazdája esküvőjét is megmentette a kutyája

A kutyák rendkívül okos és könnyen tanítható állatok. Számtalan szakmában bizonyítanak nap mint nap, gondoljunk csak a mentőkutyákra, vakvezető kutyákra, terelőkutyákra vagy a rendőrkutyákra. Sőt, még a mentális betegségek gyógyításában is közreműködnek terápiás segítőkutyaként.

Valerie Parrot régóta komoly szorongásos betegséggel küzdött, gyakran voltak súlyos rohamai. Az esküvője napján, mint a legtöbb menyasszony, borzasztóan ideges volt. Ez a feszült idegállapot azonban azzal fenyegetett, hogy ismét kitör rajta a roham, és így képtelen lesz kimondani a boldogító igent a párjának. 

Ekkor azonbn közbelépett Bella, a labrador segítő kutya. Bellát úgy képezték ki, hogy pontosan érzékelje gazdáján a szorongás tüneteit, és lépjen közbe. Ilyenkor hozzábújik, és nyalogatja a Valerie kezeit. A kutya a nagy napon is kapcsolt, és azonnal akcióba lépett, amikor érezte, hogy baj van. A lány pedig azonnal jobban érezte magát, és megszabadult a kitörni készülő roham fenyegetésétől. Ezzel pedig nem csak a rohamtól mentette meg Bella a gazdáját, de attól is, hogy az esküvő meghiúsuljon. Így Valerie hű barátjának köszönhetően kimondhatta a boldogító igent élete szerelmének a nagy napon. 

 Forrás: kutyabarat.hu